20140315

Uborkás Cukkini Kence


Hohó, egy kence! Uborka– és cukkini szeletek megpárolva hagymán – lila és póré – összeturmixolva nagyszerűen, Pirkó fűszerrel a tetején. Kenyérre kenve, jól befalva, ezúttal recepttel! Kuktáskodtam kicsit, Kriszti mellett, hajnalok hajnalán! Reggeli lett belőle. Recept a tovább után!


- Uborkás Cukkini Kence - 

• fél kígyóuborka
• 1 közepes cukkini
• 2 tojás
• 1 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 8 dkg vaj
• 1 ek majonéz
• 1 ek mustár
• 4 ek tejföl
• fél tk cukor
• só, bors
• currypor
• garam masala
• leheletnyi fahéj és őrőlt szerecsendió

• kevés olaj cukkini- és uborka-sütéshez
• botmixer nem árt

A tojásokat keményre főzzük. A cukkinit és kígyóuborkát karikára vágjuk, a hagymát, fokhagymát kis kockákra. Serpenyőben kevés olajra dobjuk a hagymát, majd a cukkinit, ubokrát és fokhagymát. Puhára pároljuk.
Amíg a tojások és a hagymás cukkini hűl, egy nagyobb tálban összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, cukrot, olvasztott vajat és a fűszereket. Hozzáöntjük a cukkinis párolmányt, a héjától megfosztott, karikázott tojásszeleteket és botmixerrel összekrémállagosítjuk. Kóstoljuk, ha szükséges utánfűszerezzük.
Kiváló kenyérre, friss és pirított szeletre.

A recept a http://gesztenye.blogol.hu oldalon talált cukkini krém ihletett változata.

Nincsenek megjegyzések :