20140321

7


Most nem lesz semmi nyif-nyaf, meg cucmó, olyan örülés mint tavaly és hasonlók. Ülök helyette, 21-n, nyitott ablak mellett, nézem, a falon felfutó borostyánlevél kereten kívüli ugrabugrálását odakinn. Nyúlványával szelíden kapaszkodik a falra és a legkevésbé sem izgatja, hogy 18-n 7 éves lett a krizbo.com:get a life. Vagy krizbókom, ahogy errefelé emlegetik a cápák. Bevallom ez utóbbi jobban tetszik, szóval száműztem az élethulladékkal rátapadt toldalékot. Majd egyszer leírom, hogy került oda eredetileg, mert biztos van aki számára érdekes. Ha más nem, nekem jólesik majd leírni. 

Tessék, mégis gépelek, pedig franc nélküli kurta dolgot szerettem volna, de ez is biztos úgy van, mint mikor 19-n diploma prezentáltam: Gergely, magát előre figyelmeztetem, hogy csak tíz perc áll rendelkezésére. Megtisztelő – feleltem – hogy így tudja, hogy szeretek beszélni, majd igyekszem rövidre zárni tanárúr. 
Egy görnyedt srác sétált el az ablak alatt, fekete kötött sapkában és zöld pulóverben, olyan fejhallgatóval, mint ami most nekem is van a fejemen. Egyébként Krisztié. 
Most le kell gyorsan vágnom a körmöm, first-world-porblem, de olyan kis picik a billentyűk, hogy ez a nagyon kevéske szaru is roppantul meg tudja nehezíteni az gépelést/írást. Biztos idegesítően kopog, de azt nem hallom a fülhallgatóban.

A körömcsipesszel folyatott rövid kis intermezzo rádöbbentett, hogy felmentek az árak: a kukába gyömöszölt gyümölcslés doboz kupakján egy gusztustalanul magas árról tanúskodó papírdarab tolja a képembe, hogy az egyetlen dolog, ami nem változott azóta, hogy elkezdtem a blogolást, a pénztelenség. Egyébiránt minden más lett. Két iskolával, sok-sok történettel és legalább három krizbóval régebben kezdtem. Bár ha 8 évesnek vesszük a ciklust, ahogy hivatalosan van, akkor épp, hogy csak kicserélődtek a sejtjeim azóta. 

A világ változik, de rendszergazdák nem.

Egyébként elutasítottak egy állásból mert nem nagyon voltak minimálos-cégarculatos munkáim, és nem tudom, bánom-e, vagy örülök neki, de úgy érzem inkább az utóbbi. 

Világok ütköznek folyamatosan.

Nincsenek megjegyzések :