20101211

Egyedül egy pohár borral


Paul Kalkbrenner - Azure(Original Mix) /Berlin Calling OST/

Minden elcsendesül. Nincsenek telefonok. Nincsenek emailek. Nincsenek tweetek, feedek, azonnali üzenetek, smsek és nem kopog senki az ajtón. Nem kérdez senki semmit, se hogy mikor megyek haza, se hogy mikor leszek otthon. Nem szól senki, hogy ideje lenne nekiállni, hogy el kéne küldeni, meg kéne csinálni, be kéne végre fejezni, ki kéne javítani. Nincs határidő, nincs leadás. Nincs kipakolás és nincs senki aki megkérdőjelezne. Nincs logó befejezni, nincs megrendelés visszaigazolni, nincs csekk befizetni, nincs bérleti díjat az asztalon hagyni, nincs mosás kimosatni, nincs gyomor megtölteni. Csak egy pohár finom vörösbor és a sólámpa csendes fénye. Csak egy pohár vörösbor és a hallgatag fény. Csak egy csomó papír szétszórva a fekete asztalon. Szólnának, de most nem. Most békén hagynak. A világ hátralép egyet, mert pontosan tudja, hogy elég volt. A meghívók, plakátok, címoldalak, képregények, rajzok, kivágások, installációk, blogok, facebook profilok, tablók, weboldalak és ki tudja még mi minden, lehajtják a fejüket. Pihenj Krizbó. Pihenj. Nincs semmi baj. Pihenj, és engedd el magad.
Cicereg valami minimál, és szembe jut Dharmapa CD borítója, aztán el is úszik egy időre. Nem kell mindent teljesíteni azonnal. Nem kell mindent megoldani. Néha hagyni kell, hogy a dolgok csak úgy...megoldódjanak.
Rég vágyom már egy ilyen estére amikor minden csak úgy...lebeg. Érzem a különbséget a nyelvemen a jó és rossz bor között. Két üveg pislog rám csendesen. Az egyik félig üres a másik félig teli.
Nincs más. Nincs mit mondanom. Ne hívjatok telefonon egy darabig. Kérlek. 

Dominik Eulberg - Sansula /Sensorika/ (ez már volt korábban de ide illik)

Dominik Eulberg - Afraid of seeing stars /Heimische Gefilde/

Nincsenek megjegyzések :